Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

Samengesteld bouwmateriaal

Het hennepcomposietantwoord
hennep composiet materiaal

Hennepcomposieten en een duurzame toekomst

EEN samengesteld materiaal (ook wel een compositiemateriaal genoemd of afgekort tot composiet, dat is de algemene naam) is een materiaal gemaakt van twee of meer samenstellende materialen met significant verschillende fysische of chemische eigenschappen die, wanneer gecombineerd, een materiaal produceren met eigenschappen die verschillen van de individuele componenten. De afzonderlijke componenten blijven afzonderlijk en onderscheiden binnen de voltooide structuur, onderscheid maken tussen composieten en mengsels en vaste oplossingen.

Hennepcomposieten

Het gebruik van hennep vezels als versterking in composietmaterialen zijn de afgelopen jaren toegenomen als reactie op de toenemende vraag naar het ontwikkelen van biologisch afbreekbaar, duurzame, en recyclebare materialen. Hennepvezels zitten in de stengel van de plant waardoor ze sterk en stijf zijn, een primaire vereiste voor de versterking van composietmaterialen. De mechanische eigenschappen van hennepvezels zijn vergelijkbaar met die van glasvezels. Hun grootste nadeel is echter de variabiliteit in hun eigenschappen. Composieten gemaakt van hennepvezels met thermoplast, thermohardend, en biologisch afbreekbare matrices hebben goede mechanische eigenschappen vertoond. Een aantal oppervlaktebehandelingen van hennepvezel, gebruikt om de vezel / matrix grensvlakbinding te verbeteren, hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de mechanische eigenschappen van de composieten.

Henry Ford - Car built with hemp composite materialIn 1941, hennepvezels (en fl ax) werden gebruikt in harsmatrixcomposieten voor de carrosserie van een Henry Ford-auto die tien keer de impact op een gelijkwaardig metalen paneel kon weerstaan. Helaas werd de auto niet in productie genomen vanwege economische beperkingen op dat moment.

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

Video-hennep en hennepbeton als bouwmateriaal
Redactioneel
Hennep Auteur

Video-Bouwmaterialen van hennep en hennep

Hoe hennep wordt gemaakt Hennep wordt gemaakt met behulp van de houtachtige kern van de industriële hennep, riep de horde, gemengd met een bindmateriaal op basis van kalk. Deze kern heeft een hoog silicagehalte waardoor het zeer goed kan binden met kalk, een zeldzame kwaliteit onder plantaardig materiaal. Dit resulteert in een lichtgewicht cementachtig materiaal met een gewicht van 1/8

Lees verder "
Hennep Geschiedenis-Magna Carta
Redactioneel
Hennep Auteur

Drie meer geweldig, Weinig bekend gebruik van hennep

Je dacht dat we maar drie geweldige., weinig bekend gebruik van hennep!? Hieronder zijn drie meer verbazingwekkende toepassingen van industriële hennep: Bodemconditionering Industriële hennep reinigt de bodem. En we bedoelen echt reinigt de bodem. Bekend als fytoremediation, de industriële hennepplant bezit de mogelijkheid om schadelijke verontreinigingen uit de bodem te halen. De "besmette" hennepplanten kunnen

Lees verder "
Hennep scheepsbouw
Redactioneel
Hennep Auteur

DRIE Geweldig, Weinig bekend gebruik van hennep

Industriële hennep is geweldig. Het is de plant die geeft en blijft geven. Bekijk deze drie geweldige, maar weinig bekend gebruik van industriële hennep. Kunst. Hennep hielp artistieke drive van de mensheid. Hennep werd veel gebruikt in doeken voor het schilderen. In feite, het woord "canvas" kan worden herleid tot het Anglo-Franse woord "canevaz" en uiteindelijk

Lees verder "
Hennepveld
Redactioneel
Hennep Auteur

Voordelen van het gebruik van hennep in de bouw- en textielindustrie

Sinds het legalisatieproces van industriële hennep wereldwijd aan kracht begon te winnen, er is veel gezegd over het medicinale en therapeutische potentieel ervan. Hennep is een ondersoort van de cannabisplant; het mist de meeste psychoactieve effecten van marihuana, maar kan als grondstof worden gebruikt voor verschillende industrieën, zoals textiel en bouw. In feite, industrieel

Lees verder "
Overgewicht Mike Tyson
CBD Nieuws
Hennep Auteur

Iron Mike Tyson's geheime saus

De sportwereld was op tilt deze laatste week als Mike Tyson "boxed" Roy Jones Jr. in een vier ronde oefenwedstrijd. Velen vonden het geweldig, sommigen haatten het. Miljoenen keken. Ongeacht uw kijk op de wedstrijd, een ding is duidelijk: Mike Tyson leek te zijn in fenomenale vorm op leeftijd 54 wegen in op een

Lees verder "
Biologische CBD-olie van hennep
CBD Nieuws
Hennep Auteur

Biologische CBD

Met zo veel nieuwe producten beschikbaar in de snelgroeiende CBD- en hennepmarkt van vandaag, het is niet verwonderlijk dat veel consumenten productetiketten verwarrend vinden. Bediscussieerbaar, een van de grootste bronnen van verwarring is het simpele woord 'organisch',”Vooral als het gaat om CBD-olie. Is 'organisch' gewoon een marketingmodewoord, of vertegenwoordigt het een

Lees verder "
Scroll naar boven