Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

De hennepfles- Hennep Bioplastics

De hennep fles is de toekomst van duurzaamheid. Enkele van de vroegste kunststoffen werden gemaakt van cellulosevezels die uit organisch materiaal waren verkregen, niet op aardolie gebaseerde bronnen. Plastic flessen vormen een groot deel van ons stortafval. Een biologisch afbreekbaar hennep plastic oplossing zoals hennepflessen kunnen ons helpen deze last te verminderen.

Hennepcellulose kan worden geëxtraheerd en gebruikt om cellofaan te maken, rayon, celluloid en een reeks aanverwante kunststoffen. Hennep staat erom bekend dat het ongeveer bevat 65-70% cellulose, en wordt als een goede bron beschouwd (hout bevat rond 40%, vlas 65-75%, en katoen tot 90%) dat is veelbelovend vanwege de relatieve duurzaamheid en lage impact op het milieu.

Terwijl 100% op hennep gebaseerd plastic is nog steeds een zeldzaamheid, sommige "samengestelde bioplastics" - kunststoffen gemaakt van een combinatie van hennep en andere plantaardige bronnen - zijn al in gebruik. Dankzij hun hoge sterkte en stijfheid, deze kunststoffen worden momenteel gebruikt bij de constructie van auto's, boten, en zelfs muziekinstrumenten.

Veel plastic producten zijn gemaakt van polymeerharsen, inclusief polyethyleentereftalaat, of PET, gevonden in alledaagse producten zoals plastic flessen. Terwijl voorstanders hopen ooit te zien 100% op hennep gebaseerde plastic flessen in de schappen van supermarkten, de technologie is gewoon niet klaar voor prime time.

Bedrijven als Coca-Cola hebben geëxperimenteerd 100% plantaardige flessen, maar in de handel verkrijgbare producten worden gemaakt van niet meer dan 30% plantaardige materialen, terwijl de rest is gemaakt van traditionele fossiele brandstoffen.

Het goede nieuws is dat veel bedrijven zwaar investeren in onderzoek naar vervanging van traditionele PET. Het is waarschijnlijk dat het eerste bedrijf dat een levensvatbaar commercieel product produceert, miljoenen kan verdienen.

helaas, zelfs plastic dat opzettelijk is ontworpen om biologisch afbreekbaar te zijn, kan nog steeds een bron van vervuiling zijn. Bijna niets wordt biologisch afgebroken op een stortplaats, en microplastics van hennep kunnen nog steeds problemen veroorzaken wanneer ze in de oceanen worden geïntroduceerd. Biologisch afbreekbare kunststoffen moeten naar commerciële composteerinstallaties worden gestuurd voor efficiënte verwijdering, en deze faciliteiten zijn niet voor iedereen beschikbaar. Naast het creëren van betere alternatieven voor plastic, we zullen nog steeds een meer verantwoorde houding ten opzichte van wegwerpproducten moeten creëren.

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

Industriële hennepboerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Onderzoek naar de veelzijdigheid en voordelen van industriële hennep: Wat is hennep?

Ontdek het grenzeloze potentieel van industriële hennep met Hemp University. Van textiel en bouwmaterialen tot voedings- en wellnessproducten, Ontdek de diverse toepassingen van deze veelzijdige plant. Schrijf u nu in voor cursussen en workshops onder leiding van experts, en sluit je aan bij de beweging naar een duurzamere toekomst. Ontgrendel de geheimen van hennep en ontketen je ondernemersgeest met Hemp University.

Lees verder "
Hennep bakstenen
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepbeton – Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst: De opkomst van industriële hennep en hennepbeton Op het gebied van duurzaam bouwen, hennepbeton is een gamechanger gebleken. Samengesteld uit industriële hennep, limoen, en water, dit innovatieve materiaal biedt een reeks voordelen waar traditioneel beton niet aan kan tippen. Van verhoogde sterkte en duurzaamheid tot superieure brandwerendheid en milieuvriendelijkheid, hennepbeton

Lees verder "
hennep boerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Industriële hennep – 2024

In het steeds evoluerende landschap van de VS. hennep industrie, gekenmerkt door verschuivingen in de regelgeving en snelgroeiende markttrends, er ontstaat een tweedeling tussen traditionalisten die pleiten voor de industriële toepassingen van hennep en ondernemers die profiteren van de diverse afgeleiden ervan. Met steun van de wetgever wordt de weg vrijgemaakt voor een breed scala aan op hennep gebaseerde producten, inclusief CBD, zeldzame cannabinoïden, en innovatieve verbindingen, de industrie worstelt met het verzoenen van haar verleden met haar toekomst. Terwijl hennep steeds meer terrein wint als duurzame oplossing in verschillende sectoren, van landbouw tot duurzaamheidsinitiatieven, zijn potentieel als katalysator voor het milieu, Sociaal, en Bestuur (ESG) beleid komt op de voorgrond. Ontdek de fijne kneepjes van deze dynamische industrie en haar reis naar duurzaamheid en groei door de inzichten en middelen die beschikbaar zijn aan de Hemp University.

Lees verder "
Poolse hennepboerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennep in Polen- Enorm potentieel

Enorm potentieel voor hennep in Polen Polen boekt aanzienlijke vooruitgang in de hennepindustrie met recente wijzigingen in de regelgeving, gericht op het vereenvoudigen van de weg naar de markt voor hennepboeren. Deze veranderingen, uitgevoerd door het Nationaal Landbouwsteuncentrum (KOWR), komt op een cruciaal moment voor een van de grootste landbouwlanden van Europa. Onder de nieuwe regelgeving,

Lees verder "
Biologische hennepteelt
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepteelt in de VS

Hennepteelt, ooit gehuld in controverse, beleeft een renaissance. Omdat we de dringende behoefte aan duurzame praktijken in de landbouw erkennen, industrie, en constructie, Hennep is in opkomst als een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing. In dit artikel, we zullen de veelbelovende toekomst van de hennepteelt onderzoeken en de rol ervan in de revolutie in bouwmaterialen en kunststoffen. Hennep

Lees verder "
hennepolie
Redactioneel
Hennep Auteur

De groene revolutie: Onthulling van de biobrandstofvoordelen van hennep

Terwijl de wereld worstelt met de dringende behoefte aan schone en hernieuwbare energiebronnen, het potentieel van biobrandstoffen heeft veel aandacht gekregen. Op het gebied van biobrandstoffen, hennepbrandstof onderscheidt zich als een veelbelovend en milieuvriendelijk alternatief. In dit verhaal, we beginnen aan een reis om de biobrandstofvoordelen van hennep te onderzoeken, zich verdiepen in

Lees verder "
Scroll naar boven