Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

De hennepfles- Hennep Bioplastics

De hennep fles is de toekomst van duurzaamheid. Enkele van de vroegste kunststoffen werden gemaakt van cellulosevezels die uit organisch materiaal waren verkregen, niet op aardolie gebaseerde bronnen. Plastic flessen vormen een groot deel van ons stortafval. Een biologisch afbreekbaar hennep plastic oplossing zoals hennepflessen kunnen ons helpen deze last te verminderen.

Hennepcellulose kan worden geëxtraheerd en gebruikt om cellofaan te maken, rayon, celluloid en een reeks aanverwante kunststoffen. Hennep staat erom bekend dat het ongeveer bevat 65-70% cellulose, en wordt als een goede bron beschouwd (hout bevat rond 40%, vlas 65-75%, en katoen tot 90%) dat is veelbelovend vanwege de relatieve duurzaamheid en lage impact op het milieu.

Terwijl 100% op hennep gebaseerd plastic is nog steeds een zeldzaamheid, sommige "samengestelde bioplastics" - kunststoffen gemaakt van een combinatie van hennep en andere plantaardige bronnen - zijn al in gebruik. Dankzij hun hoge sterkte en stijfheid, deze kunststoffen worden momenteel gebruikt bij de constructie van auto's, boten, en zelfs muziekinstrumenten.

Veel plastic producten zijn gemaakt van polymeerharsen, inclusief polyethyleentereftalaat, of PET, gevonden in alledaagse producten zoals plastic flessen. Terwijl voorstanders hopen ooit te zien 100% op hennep gebaseerde plastic flessen in de schappen van supermarkten, de technologie is gewoon niet klaar voor prime time.

Bedrijven als Coca-Cola hebben geëxperimenteerd 100% plantaardige flessen, maar in de handel verkrijgbare producten worden gemaakt van niet meer dan 30% plantaardige materialen, terwijl de rest is gemaakt van traditionele fossiele brandstoffen.

Het goede nieuws is dat veel bedrijven zwaar investeren in onderzoek naar vervanging van traditionele PET. Het is waarschijnlijk dat het eerste bedrijf dat een levensvatbaar commercieel product produceert, miljoenen kan verdienen.

helaas, zelfs plastic dat opzettelijk is ontworpen om biologisch afbreekbaar te zijn, kan nog steeds een bron van vervuiling zijn. Bijna niets wordt biologisch afgebroken op een stortplaats, en microplastics van hennep kunnen nog steeds problemen veroorzaken wanneer ze in de oceanen worden geïntroduceerd. Biologisch afbreekbare kunststoffen moeten naar commerciële composteerinstallaties worden gestuurd voor efficiënte verwijdering, en deze faciliteiten zijn niet voor iedereen beschikbaar. Naast het creëren van betere alternatieven voor plastic, we zullen nog steeds een meer verantwoorde houding ten opzichte van wegwerpproducten moeten creëren.

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

Video-hennep en hennepbeton als bouwmateriaal
Redactioneel
Hennep Auteur

Video-Bouwmaterialen van hennep en hennep

Hoe hennep wordt gemaakt Hennep wordt gemaakt met behulp van de houtachtige kern van de industriële hennep, riep de horde, gemengd met een bindmateriaal op basis van kalk. Deze kern heeft een hoog silicagehalte waardoor het zeer goed kan binden met kalk, een zeldzame kwaliteit onder plantaardig materiaal. Dit resulteert in een lichtgewicht cementachtig materiaal met een gewicht van 1/8

Lees verder "
Hennep Geschiedenis-Magna Carta
Redactioneel
Hennep Auteur

Drie meer geweldig, Weinig bekend gebruik van hennep

Je dacht dat we maar drie geweldige., weinig bekend gebruik van hennep!? Hieronder zijn drie meer verbazingwekkende toepassingen van industriële hennep: Bodemconditionering Industriële hennep reinigt de bodem. En we bedoelen echt reinigt de bodem. Bekend als fytoremediation, de industriële hennepplant bezit de mogelijkheid om schadelijke verontreinigingen uit de bodem te halen. De "besmette" hennepplanten kunnen

Lees verder "
Hennep scheepsbouw
Redactioneel
Hennep Auteur

DRIE Geweldig, Weinig bekend gebruik van hennep

Industriële hennep is geweldig. Het is de plant die geeft en blijft geven. Bekijk deze drie geweldige, maar weinig bekend gebruik van industriële hennep. Kunst. Hennep hielp artistieke drive van de mensheid. Hennep werd veel gebruikt in doeken voor het schilderen. In feite, het woord "canvas" kan worden herleid tot het Anglo-Franse woord "canevaz" en uiteindelijk

Lees verder "
Hennepveld
Redactioneel
Hennep Auteur

Voordelen van het gebruik van hennep in de bouw- en textielindustrie

Sinds het legalisatieproces van industriële hennep wereldwijd aan kracht begon te winnen, er is veel gezegd over het medicinale en therapeutische potentieel ervan. Hennep is een ondersoort van de cannabisplant; het mist de meeste psychoactieve effecten van marihuana, maar kan als grondstof worden gebruikt voor verschillende industrieën, zoals textiel en bouw. In feite, industrieel

Lees verder "
Overgewicht Mike Tyson
CBD Nieuws
Hennep Auteur

Iron Mike Tyson's geheime saus

De sportwereld was op tilt deze laatste week als Mike Tyson "boxed" Roy Jones Jr. in een vier ronde oefenwedstrijd. Velen vonden het geweldig, sommigen haatten het. Miljoenen keken. Ongeacht uw kijk op de wedstrijd, een ding is duidelijk: Mike Tyson leek te zijn in fenomenale vorm op leeftijd 54 wegen in op een

Lees verder "
Biologische CBD-olie van hennep
CBD Nieuws
Hennep Auteur

Biologische CBD

Met zo veel nieuwe producten beschikbaar in de snelgroeiende CBD- en hennepmarkt van vandaag, het is niet verwonderlijk dat veel consumenten productetiketten verwarrend vinden. Bediscussieerbaar, een van de grootste bronnen van verwarring is het simpele woord 'organisch',”Vooral als het gaat om CBD-olie. Is 'organisch' gewoon een marketingmodewoord, of vertegenwoordigt het een

Lees verder "
Scroll naar boven