Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

De hennepfles- Hennep Bioplastics

De hennep fles is de toekomst van duurzaamheid. Enkele van de vroegste kunststoffen werden gemaakt van cellulosevezels die uit organisch materiaal waren verkregen, niet op aardolie gebaseerde bronnen. Plastic flessen vormen een groot deel van ons stortafval. Een biologisch afbreekbaar hennep plastic oplossing zoals hennepflessen kunnen ons helpen deze last te verminderen.

Hennepcellulose kan worden geëxtraheerd en gebruikt om cellofaan te maken, rayon, celluloid en een reeks aanverwante kunststoffen. Hennep staat erom bekend dat het ongeveer bevat 65-70% cellulose, en wordt als een goede bron beschouwd (hout bevat rond 40%, vlas 65-75%, en katoen tot 90%) dat is veelbelovend vanwege de relatieve duurzaamheid en lage impact op het milieu.

Terwijl 100% op hennep gebaseerd plastic is nog steeds een zeldzaamheid, sommige "samengestelde bioplastics" - kunststoffen gemaakt van een combinatie van hennep en andere plantaardige bronnen - zijn al in gebruik. Dankzij hun hoge sterkte en stijfheid, deze kunststoffen worden momenteel gebruikt bij de constructie van auto's, boten, en zelfs muziekinstrumenten.

Veel plastic producten zijn gemaakt van polymeerharsen, inclusief polyethyleentereftalaat, of PET, gevonden in alledaagse producten zoals plastic flessen. Terwijl voorstanders hopen ooit te zien 100% op hennep gebaseerde plastic flessen in de schappen van supermarkten, de technologie is gewoon niet klaar voor prime time.

Bedrijven als Coca-Cola hebben geëxperimenteerd 100% plantaardige flessen, maar in de handel verkrijgbare producten worden gemaakt van niet meer dan 30% plantaardige materialen, terwijl de rest is gemaakt van traditionele fossiele brandstoffen.

Het goede nieuws is dat veel bedrijven zwaar investeren in onderzoek naar vervanging van traditionele PET. Het is waarschijnlijk dat het eerste bedrijf dat een levensvatbaar commercieel product produceert, miljoenen kan verdienen.

helaas, zelfs plastic dat opzettelijk is ontworpen om biologisch afbreekbaar te zijn, kan nog steeds een bron van vervuiling zijn. Bijna niets wordt biologisch afgebroken op een stortplaats, en microplastics van hennep kunnen nog steeds problemen veroorzaken wanneer ze in de oceanen worden geïntroduceerd. Biologisch afbreekbare kunststoffen moeten naar commerciële composteerinstallaties worden gestuurd voor efficiënte verwijdering, en deze faciliteiten zijn niet voor iedereen beschikbaar. Naast het creëren van betere alternatieven voor plastic, we zullen nog steeds een meer verantwoorde houding ten opzichte van wegwerpproducten moeten creëren.

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

hennepvezel
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennep kleding: Een duurzame moderevolutie

Hennepmode In een wereld die worstelt met de milieugevolgen van fast fashion, er ontstaan ​​duurzame alternatieven om de status quo uit te dagen. Hennepkleding staat in de voorhoede van deze revolutie, een groenere en meer ethische keuze bieden voor bewuste consumenten. Dit verhaal onderzoekt de talloze voordelen van hennepkleding, van de milieuvriendelijke teelt tot

Lees verder "
Duurzaamheid van hennep
Redactioneel
Hennep Auteur

Een duurzame revolutie: Hennepproducten en alternatieven in 2023

In het streven naar een duurzamere toekomst, er zijn innovatieve oplossingen nodig om onze afhankelijkheid van traditionele hulpbronnen te verminderen. Maak kennis met hennep, een veelzijdig en milieuvriendelijk gewas dat tot de verbeelding spreekt van industrieën over de hele wereld. In dit verhaal, we beginnen aan een reis door het jaar 2023, het verkennen van het diverse en opwindende rijk van duurzame hennepproducten

Lees verder "
groene hennepteelt
Redactioneel
Hennep Auteur

Groen goud cultiveren: Regelgeving en licenties voor hennepteelt in de VS

In de nasleep van de heropleving van hennep als een veelzijdig en duurzaam gewas, de Verenigde Staten bevinden zich in de voorhoede van een landbouwrevolutie. De legalisering van de hennepteelt heeft de weg geëffend voor een bloeiende industrie, het bieden van economische kansen voor zowel boeren als ondernemers. Echter, navigeren door het ingewikkelde web van regelgeving voor hennepteelt en

Lees verder "
hennep kweken op hennep.com
CBD Nieuws
Hennep Auteur

Marktgroei CBD-olie zet door in 2023

De Cannabidiol-olie (CBD-olie) markt zal naar verwachting getuige zijn van een aanzienlijke stijging van de marktwaarde en het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) in de prognoseperiode 2022 naar 2028. De markt staat op het punt een opmerkelijk groeitraject door te maken, gedreven door de toenemende vraag naar CBD-olie in verschillende industrieën, zoals de farmaceutische industrie, cosmetica,

Lees verder "
Hennepblok
Redactioneel
Hennep Auteur

BEWIJS dat dit geweldige hennepproduct kan helpen (Letterlijk) Bouw aan de toekomst

De unieke belofte en eigenschappen van hennepbeton. Wist je dat de bouw bijna goed is voor 40 procent van het wereldwijde energieverbruik? Veertig procent! Dat is enorm. Het betekent ook dat bouwen een even grote kans biedt om een ​​verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Een fascinerende toepassing van industriële hennep is zijn veelzijdigheid als bouwmateriaal. Bekend om

Lees verder "
Video-hennep en hennepbeton als bouwmateriaal
Redactioneel
Hennep Auteur

Video-Bouwmaterialen van hennep en hennep

Hoe hennep wordt gemaakt Hennep wordt gemaakt met behulp van de houtachtige kern van de industriële hennep, riep de horde, gemengd met een bindmateriaal op basis van kalk. Deze kern heeft een hoog silicagehalte waardoor het zeer goed kan binden met kalk, een zeldzame kwaliteit onder plantaardig materiaal. Dit resulteert in een lichtgewicht cementachtig materiaal met een gewicht van 1/8

Lees verder "
Scroll naar boven