Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

De unieke belofte en eigenschappen van hennepbeton.

Wist je dat de bouw bijna goed is voor 40 procent van het wereldwijde energieverbruik? Veertig procent! Dat is enorm. Het betekent ook dat bouwen een even grote kans biedt om een ​​verschil te maken op het gebied van duurzaamheid.

Een fascinerende toepassing van industriële hennep is zijn veelzijdigheid als een Bouwmateriaal. Bekend om zijn extreem lange vezels en houtachtige stengel, de hennep plant levert basismaterialen die kunnen worden omgezet in tal van bouwproducten.

HennepblokVoor deze artikel, we richten ons op een verleidelijke industrie hennep product: hennepbeton.
Zoals de naam impliceert, hennep kan worden gebruikt als vervanging voor beton. Nog, hennepbeton doet niet (nog) functioneren als een exacte 1:1 alternatief dus misschien moet het het beste worden gezien als een complementair materiaal dat structuren verbetert en onnodige materialen elimineert. Hoewel hennepbeton niet elke functie van traditioneel beton vervult, het biedt wel eigenschappen die beton niet heeft.

Hoe hennepbeton wordt gemaakt

Hennepbeton wordt gemaakt met de houtachtige kern van de industriële hennep, riep de horde, gemengd met een bindmateriaal op basis van kalk. Deze kern heeft een hoog silicagehalte waardoor het zeer goed kan binden met kalk, een zeldzame kwaliteit onder plantaardig materiaal. Dit resulteert in een lichtgewicht cementachtig materiaal dat 1/8 van beton weegt en in staat is om in water te drijven!

ruwe hennep

Het gebruik van de hennepsteel is wenselijk vanwege veel andere delen van de hennepplant, zoals zaden, worden gekweekt voor gebruik in zoveel andere toepassingen dat de stengel wordt vergeten en weggegooid als afvalproduct. Dit betekent dat als de hennepproductie toeneemt voor andere toepassingen (bijv., USDA-gecertificeerde biologische hennepolie, voedsel, enzovoort.), de beschikbaarheid van hennepstengels neemt toe terwijl de kosten dalen.

Hoe hennepbeton wordt gebruikt

Momenteel, hennepbeton is een nis aan het uithakken als bouwmateriaal, vooral met betrekking tot muren. Hennepbeton-technologie heeft het punt nog niet bereikt waarop het zo sterk is als traditioneel beton, maar het kan worden gebruikt om de muren van gebouwen, variërend van commerciële gebouwen tot woonhuizen, te vullen of anderszins te coaten. Eigenlijk, hennepbeton wordt meestal tot blokken gevormd en vervolgens gebruikt om te bouwen, of, vaker, ingeblazen of anderszins in vormen geplaatst waar het op zijn plaats droogt.

Hoe hennepbeton waardevol is

Hier begint het plezier. Hennepbeton biedt uiterst unieke en waardevolle eigenschappen die bouwers beginnen te herkennen.

Vuurvast

De National Fire Protection Association meldde dat tussen 2014-2018, gemiddeld, 353,100 Jaarlijks deden zich branden in huisstructuren voor. Dit resulteerde in 2,620 sterfgevallen, 11,030 verwondingen, en $ 7,2 miljard aan directe materiële schade per jaar. De emotionele schade is waarschijnlijk niet te berekenen. Raad eens wat niet brandt? Hennepbeton. En we bedoelen dat het echt niet brandt. Eén groep diende hennepbeton in voor ASTM E84-tests - wat regelgevende instanties in de VS.. vertrouw erop om te verklaren of een materiaal brandveilig is. Hennepbeton scoorde een 0 op de Vlamverspreidingsindex, een schaal van 0 naar 450. Scoren van een 0 is hennepbetons manier om te zeggen, "Ik heb dit geaccepteerd."

Isolerende eigenschappen

HennepcomposietenHet isolerend vermogen van hennepbeton heeft mensen erg opgewonden (en comfortabel). Laten we nu eens wat technischer worden over waarom dat het geval is: Hennep's U-waarde (een maatstaf voor de totale warmtetoename of -verlies door een constructie) is 0.40. Hoe dichter bij 0.0, des te beter. Als referentie, dit betekent dat hennep beter presteert dan materialen als wol of katoen. Hennep's R-waarde (de weerstand van een materiaal tegen de warmtestroom, vaak gebruikt om het isolerend vermogen van een bouwmateriaal te identificeren) is ongeveer R2,5 / inch. Gezien het feit dat hennepwanden vaak voorkomen 12 centimeter dik, dit betekent een muur van R25! Typische muren in Amerikaanse huizen hebben R-waarden variërend van R13-R21.
Een Europese onderzoeker rondde een diepgaande studie als volgt af: “Als we rekening houden met het hele pakket, hennepbeton kan een hoge thermische inertie bieden, geen koudebruggen en de totale warmtedoorgangscoëfficiënt met de aanbevolen dikte. Het valt niet te ontkennen dat het een groot potentieel heeft als thermisch isolatiemateriaal. " De buitengewoon gunstige isolerende eigenschappen van hennepbeton worden drastisch verbeterd door een ander kenmerk van hennepbeton, hierna besproken.

Ademend vermogen

Hennepbeton staat bekend als een 'ademend' materiaal in zoverre het waterdamp goed absorbeert en afgeeft. Dit ademend vermogen is een andere manier om te zeggen dat hennep een gunstige dampdoorlaatbaarheid heeft. Dit resulteert in de fantastische eigenschap van hennepbeton om de temperatuur in een gebouw te stabiliseren. Dit gebeurt door de effecten van verdamping en condensatie in de poriën van het hennepmateriaal, waardoor wordt geprofiteerd van latente warmte-effecten. Onthouden, zweet koelt je af doordat het water verdampt. Dit principe toegepast op hennepbeton zorgt voor meer comfort en efficiëntie.

Waterbestendig

Hennepbeton is (of kan tenminste worden gemaakt) waterdicht en rotbestendig. Dit heeft duidelijk een aanzienlijke waarde omdat veel natuurlijke vezels falen bij blootstelling aan water. Aangezien hennepbeton kalk bevat, de pH is hoog en veroorzaakt antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen.

Afvalbeheersing / CO2-opslag

Als hennepbeton wordt gebruikt voor muren, isolatie van gipsplaten en glasvezel wordt drastisch verminderd. De afval- en materiaalverwijdering houdt hier niet op: hennepbeton elimineert in feite een aanzienlijke hoeveelheid CO2, waardoor het een extreem "groen" product is. De industriële hennepplant neemt niet alleen koolstofdioxide op tijdens zijn snelle groeicyclus, maar het eigenlijke hennepproduct neemt zelf CO2 op, volgens sommigen kan tussen 307,26 kg en 470,3 kg per m3 kalkhennepbeton worden geabsorbeerd en opgesloten, waardoor zijn ecologische voetafdruk klein is.

Geluidsbewijs

Ik haat het om de AC midden in de nacht te horen beginnen? Of die tiener die wegkwijnt terwijl hij indruk probeert te maken op vrienden? Hennepbeton staat bekend om zijn vermogen als barrière tegen geluidsoverlast. Zoals een onderzoekspaper concludeerde: “Gebouwen en kamers die zijn gebouwd met hennepbeton, maken blootstelling aan sterk geluidsabsorberende oppervlakken mogelijk, en dus lage nagalmtijden, met een verminderde behoefte aan aanvullende akoestische behandeling.

Structurele voordelen

A 2×4 of 2×6 muur met isolatie en gipsplaat is zwakker dan een muur gevuld met hennepbeton. Zoals genoemd, Hennepbeton alleen wordt niet gebruikt als een puur structureel materiaal - hoewel dit kan veranderen als hennepsteen wordt geperfectioneerd. Echter, Het vullen van muren met hennepbeton kan de bestaande structurele elementen aanzienlijk versterken. Hennepbeton is 3 keer elastischer dan beton, waardoor het een fantastisch materiaal is in het licht van aardbevingen. De aardbeving veroorzaakt microscheurtjes in de muur die zich vervolgens binden wanneer vocht in contact komt met vrije kalk. Een studie stelde vast dat “er werd gevonden dat hennepbeton met een hoge dichtheid (715 kg / m3) voorkomt niet alleen het knikken van kolommen met een zwakke as, maar draagt ​​ook enige directe belasting. Hennepbeton met een lage dichtheid was ook succesvol in het voorkomen van het doorbuigen van de opgevulde wanden door zwakke assen. "

CONCLUSIE

Hennepbeton lost problemen op en biedt unieke voordelen als bouwmateriaal. Het maakt onze wereld duurzamer en rechtvaardiger, eerlijk gezegd, beter. Stel je een toekomst voor waarin je woont binnen je voetdikke muren van hennepbeton. De grote boze wolf is buiten aan het hijgen en puffen, maar kan je huis niet omver blazen. dankbaar, je blijft sereen van binnen, niet eens in staat om zijn vergeefse pogingen te horen. In plaats daarvan, je begint te glimlachen als je merkt hoe perfect de temperatuur altijd lijkt te zijn in je prachtige hennephuis en toch ongelooflijk duurzaam is. Je gaat rustig naar bed, ongestoord door enige gedachte dat uw huis in brand zou kunnen vliegen of ineen zou kunnen storten in het licht van een aardbeving. Als je wakker wordt, je realiseert je dat het geen droom was, maar gewoon een toekomst die wordt geschonken door industriële hennep.

MIDDELEN

Vuurvast
Home Structuurbranden rapport | NFPA
In ons, Hennepbeton is niet vuurvast… (hempitecture.com)
Isolatie
Een overzicht van de eigenschappen van hennepbeton voor groene bouwtoepassingen – ScienceDirect
U-waarde vs.. R-waarde – ~ (stanekwindows.com)
Dampdoorlaatbaarheid
(Pdf) Studie van een muur van hennepbeton blootgesteld aan het buitenklimaat: Effecten van de coating (researchgate.net)
Water https://www.researchgate.net/publication/312173948_Study_of_a_hempcrete_wall_exposed_to_outdoor_climate_Effects_of_the_coating
Koolstofvastlegging
(Pdf) Beoordeling van koolstofvastlegging van hennepbeton (researchgate.net)
Geluid
(Pdf) Akoestische absorptie van hennep-kalk constructie (researchgate.net)
Structureel
Structurele voordelen van hennepvulling in houten stijlwanden | Vraag pdf aan (researchgate.net)

Video over hennepbeton van Hemp.com

Video-hemp and Hempcrete as a building material
Redactioneel

Video-Bouwmaterialen van hennep en hennep

Hoe hennep wordt gemaakt Hennep wordt gemaakt met behulp van de houtachtige kern van de industriële hennep, riep de horde, gemengd met een bindmateriaal op basis van kalk. Deze ...

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

Industriële hennepboerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Onderzoek naar de veelzijdigheid en voordelen van industriële hennep: Wat is hennep?

Ontdek het grenzeloze potentieel van industriële hennep met Hemp University. Van textiel en bouwmaterialen tot voedings- en wellnessproducten, Ontdek de diverse toepassingen van deze veelzijdige plant. Schrijf u nu in voor cursussen en workshops onder leiding van experts, en sluit je aan bij de beweging naar een duurzamere toekomst. Ontgrendel de geheimen van hennep en ontketen je ondernemersgeest met Hemp University.

Lees verder "
Hennep bakstenen
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepbeton – Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst: De opkomst van industriële hennep en hennepbeton Op het gebied van duurzaam bouwen, hennepbeton is een gamechanger gebleken. Samengesteld uit industriële hennep, limoen, en water, dit innovatieve materiaal biedt een reeks voordelen waar traditioneel beton niet aan kan tippen. Van verhoogde sterkte en duurzaamheid tot superieure brandwerendheid en milieuvriendelijkheid, hennepbeton

Lees verder "
hennep kweken op hennep.com
Redactioneel
Hennep Auteur

Wat is hennep? Understanding the Differences Between Hemp and Marijuana

When exploring “wat is hennep,” it’s essential to understand the distinction between hemp and marijuana, both of which are varieties of the cannabis plant. The primary difference lies in their THC content. Hemp contains 0.3 percent or less THC, making it non-intoxicating and versatile for industrial and nutritional uses. In tegenstelling tot, marijuana contains more than 0.3 percent THC, giving it psychoactive properties. Understanding these differences is crucial for recognizing their unique benefits and legal statuses.

Lees verder "
hennep boerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Industriële hennep – 2024

In het steeds evoluerende landschap van de VS. hennep industrie, gekenmerkt door verschuivingen in de regelgeving en snelgroeiende markttrends, er ontstaat een tweedeling tussen traditionalisten die pleiten voor de industriële toepassingen van hennep en ondernemers die profiteren van de diverse afgeleiden ervan. Met steun van de wetgever wordt de weg vrijgemaakt voor een breed scala aan op hennep gebaseerde producten, inclusief CBD, zeldzame cannabinoïden, en innovatieve verbindingen, de industrie worstelt met het verzoenen van haar verleden met haar toekomst. Terwijl hennep steeds meer terrein wint als duurzame oplossing in verschillende sectoren, van landbouw tot duurzaamheidsinitiatieven, zijn potentieel als katalysator voor het milieu, Sociaal, en Bestuur (ESG) beleid komt op de voorgrond. Ontdek de fijne kneepjes van deze dynamische industrie en haar reis naar duurzaamheid en groei door de inzichten en middelen die beschikbaar zijn aan de Hemp University.

Lees verder "
Poolse hennepboerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennep in Polen- Enorm potentieel

Enorm potentieel voor hennep in Polen Polen boekt aanzienlijke vooruitgang in de hennepindustrie met recente wijzigingen in de regelgeving, gericht op het vereenvoudigen van de weg naar de markt voor hennepboeren. Deze veranderingen, uitgevoerd door het Nationaal Landbouwsteuncentrum (KOWR), komt op een cruciaal moment voor een van de grootste landbouwlanden van Europa. Onder de nieuwe regelgeving,

Lees verder "
Biologische hennepteelt
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepteelt in de VS

Hennepteelt, ooit gehuld in controverse, beleeft een renaissance. Omdat we de dringende behoefte aan duurzame praktijken in de landbouw erkennen, industrie, en constructie, Hennep is in opkomst als een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing. In dit artikel, we zullen de veelbelovende toekomst van de hennepteelt onderzoeken en de rol ervan in de revolutie in bouwmaterialen en kunststoffen. Hennep

Lees verder "
Scroll naar boven