Van Hemp.com Inc.- Hennep Home

hennepvezelAl sinds het industriële hennep het legalisatieproces begon wereldwijd aan kracht te winnen, er is veel over haar gezegd medicinaal en therapeutisch potentieel. Hennep is een ondersoort van de cannabisplant; het mist de meeste psychoactieve effecten van marihuana, maar kan als grondstof worden gebruikt voor verschillende industrieën, zoals textiel en bouw. In feite, de industriële verkoop zal naar verwachting de komende tijd verdrievoudigen 7 jaren, opstaan ​​uit $4.71 miljard in 2019 naar $15.26 miljard in 2027.

De CO2-voetafdruk verkleinen

Steve DeAngelo, een van de meest erkende cannabisactivisten van de afgelopen decennia, zegt dat hennep vrijwel elk aardolieproduct kan vervangen.

“Hennep kan worden gekweekt zonder pesticiden. Vangt 22 ton atmosferische koolstof per hectare. Het is een krachtig fytoremediator dat industriële gifstoffen uit verontreinigde grond haalt. En, hetzelfde, het is een krachtig instrument om erosie tegen te gaan en onproductieve of marginaal productieve gronden te herstellen,”Zegt DeAngelo. En voegt eraan toe: “We benutten nu pas het potentieel van de industriële hennepplant als een roterend gewas regeneratieve landbouw kwaliteiten.”

De textielindustrie

Hennepstof bestaat al heel lang, van Rembrandts doeken tot de zeilen in de karvelen van Columbus. Nu, de textiel de industrie ervaart de verstoring van hennep sterk, vooral als vervanging voor katoen.

Het materiaal kan licht worden verwerkt, zacht, ademend, en duurzaam, ter vervanging van de meeste katoentoepassingen in de textielindustrie. Gezien het feit dat katoen vertegenwoordigt 43% van alle vezels die wereldwijd voor kleding en textiel worden gebruikt, hennep biedt enorme mogelijkheden.

Bijvoorbeeld, het iconische jeansbedrijf Levi’s heeft onlangs een proefproject aangekondigd om te vervangen 27% van zijn denim katoen met hennep, als onderdeel van een algemene duurzaamheidsinspanning. Waarom? Katoen heeft veel meer water nodig, pesticiden, en te verbouwen grond dan hennep.

Er wordt geschat dat katoen goed is voor 10% van het gebruik van pesticiden en 25% van insecticiden wereldwijd, terwijl hennep, vanwege zijn veerkracht, vereist zeer weinig chemicaliën om te groeien. Precies zijn, een hectare hennep kan drie keer meer kleding produceren dan een hectare katoen. Dit komt doordat voor industrieel gebruik vezels worden gewonnen uit de stengel van de hennepplant, die dun is en lang wordt, waardoor telers ongeveer 15 planten per vierkante meter.

Talloze luxe hotelketens hebben zich ook bij de hennep-razernij aangesloten, en hennepmodemerken werken samen met influencers zoals Bella Thorne om hun visie verder te verspreiden.

Patagonië, het premium merk voor bergkleding, lanceerde ook een kledinglijn van hennep als onderdeel van haar duurzame inspanningen.

Bouw en kunststoffen

Hennepbeton, beton gemaakt met hennep en kalk, is lichter en beter bestand tegen vuur, mal, en vocht dan gewoon beton. “Het kan zo sterk worden gemaakt als gewoon beton en vangt atmosferische koolstof op tijdens het drogen,” voegt DeAngelo toe. Verder, het kan worden gebruikt zonder structurele doeleinden, als thermische en akoestische isolator.

Hennep PlasticsHennep is niet alleen nuttig, het is sterk. “De vezels zijn sterker dan staal,” zegt Bruce Linton, mede-oprichter en voormalig CEO van de Canadese cannabisgigant Canopy. De leidinggevende heeft onlangs Collective Growth opgericht, een “blanco cheque bedrijf” dat verhoogde $150 miljoen in minder dan twee maanden en debuteerde in mei op Nasdaq met als doel een wereldwijde industriële hennep te creëren.

BMW gebruikt ook hennepplastics in verschillende van zijn elektrische automodellen, inclusief de i3 en i8, maar ze zijn geen pioniers: in 1941, Henry Ford presenteerde een automodel waarvan de carrosserie volledig was opgebouwd uit hennep plastic en liep op cannabis biobrandstof.

Hennep plastic heeft eindeloze toepassingen, inclusief tassen, dozen en, in tegenstelling tot synthetische kunststoffen, het is gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen. Reuzen in de verpakkingsindustrie zoals Sonoco Products, Constantia Flexibles, DE. Berk, Klöckner Pentaplast en MG America hebben al aangegeven interesse te hebben in het materiaal.

Biobrandstof

Hennep ethanolIn de jaren dertig, Ford had een hele fabriek die bestemd was om biodiesel uit hennepbiomassa te winnen. De reden? Biobrandstof gemaakt van geperst hennepzaad kan in elke conventionele dieselmotor worden gebruikt. Met behulp van deze methode, hennep kan ongeveer produceren 780 liter olie per hectare, over 4 keer meer dan sojabonen.

Daarnaast, de rest van de hennepbiomassa kan worden gebruikt om ethanol te produceren, een belangrijke alcohol bij de productie van biobrandstoffen, die traditioneel wordt gewonnen uit maïs of suikerriet. EEN 2010 studie van de Universiteit van Connecticut toonde aan dat hennepolie een 97% conversiepercentage naar diesel.

Hoewel het ongeveer duurt 50% meer biobrandstof om dezelfde energie op te wekken als die uit aardolie, hennepbrandstof is een hernieuwbaar alternatief en is niet schadelijk voor het milieu. Dus, met de ontwikkeling van een productieketen op grote schaal, de kosten van de productie van hennepbiobrandstoffen zullen zeker hoger zijn dan die van olie. Echter, de beschikbaarheid van deze laatste is onvermijdelijk schaars.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd hier door Natán Ponieman en Javier Hasse

Help ons het woord over hennep te verspreiden!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Reddit
E-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde verhalen

Industrial Hemp Farm
Redactioneel
Hennep Auteur

Exploring the Versatility and Benefits of Industrial Hemp: Wat is hennep?

Discover the boundless potential of industrial hemp with Hemp University. From textiles and construction materials to nutrition and wellness products, explore the diverse applications of this versatile plant. Enroll now for expert-led courses and workshops, and join the movement towards a more sustainable future. Unlock the secrets of hemp and unleash your entrepreneurial spirit with Hemp University.

Lees verder "
Hennep bakstenen
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepbeton – Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst: De opkomst van industriële hennep en hennepbeton Op het gebied van duurzaam bouwen, hennepbeton is een gamechanger gebleken. Samengesteld uit industriële hennep, limoen, en water, dit innovatieve materiaal biedt een reeks voordelen waar traditioneel beton niet aan kan tippen. Van verhoogde sterkte en duurzaamheid tot superieure brandwerendheid en milieuvriendelijkheid, hennepbeton

Lees verder "
hennep boerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Industriële hennep – 2024

In het steeds evoluerende landschap van de VS. hennep industrie, gekenmerkt door verschuivingen in de regelgeving en snelgroeiende markttrends, er ontstaat een tweedeling tussen traditionalisten die pleiten voor de industriële toepassingen van hennep en ondernemers die profiteren van de diverse afgeleiden ervan. Met steun van de wetgever wordt de weg vrijgemaakt voor een breed scala aan op hennep gebaseerde producten, inclusief CBD, zeldzame cannabinoïden, en innovatieve verbindingen, de industrie worstelt met het verzoenen van haar verleden met haar toekomst. Terwijl hennep steeds meer terrein wint als duurzame oplossing in verschillende sectoren, van landbouw tot duurzaamheidsinitiatieven, zijn potentieel als katalysator voor het milieu, Sociaal, en Bestuur (ESG) beleid komt op de voorgrond. Ontdek de fijne kneepjes van deze dynamische industrie en haar reis naar duurzaamheid en groei door de inzichten en middelen die beschikbaar zijn aan de Hemp University.

Lees verder "
Poolse hennepboerderij
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennep in Polen- Enorm potentieel

Enorm potentieel voor hennep in Polen Polen boekt aanzienlijke vooruitgang in de hennepindustrie met recente wijzigingen in de regelgeving, gericht op het vereenvoudigen van de weg naar de markt voor hennepboeren. Deze veranderingen, uitgevoerd door het Nationaal Landbouwsteuncentrum (KOWR), komt op een cruciaal moment voor een van de grootste landbouwlanden van Europa. Onder de nieuwe regelgeving,

Lees verder "
Biologische hennepteelt
Redactioneel
Hennep Auteur

Hennepteelt in de VS

Hennepteelt, ooit gehuld in controverse, beleeft een renaissance. Omdat we de dringende behoefte aan duurzame praktijken in de landbouw erkennen, industrie, en constructie, Hennep is in opkomst als een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing. In dit artikel, we zullen de veelbelovende toekomst van de hennepteelt onderzoeken en de rol ervan in de revolutie in bouwmaterialen en kunststoffen. Hennep

Lees verder "
hennepolie
Redactioneel
Hennep Auteur

De groene revolutie: Onthulling van de biobrandstofvoordelen van hennep

Terwijl de wereld worstelt met de dringende behoefte aan schone en hernieuwbare energiebronnen, het potentieel van biobrandstoffen heeft veel aandacht gekregen. Op het gebied van biobrandstoffen, hennepbrandstof onderscheidt zich als een veelbelovend en milieuvriendelijk alternatief. In dit verhaal, we beginnen aan een reis om de biobrandstofvoordelen van hennep te onderzoeken, zich verdiepen in

Lees verder "
Scroll naar boven